Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

B2B Pazarlama İpuçları: Daha İyi Bir B2B Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?

Konu ziyaretçilerinizi müşterilere dönüştürmek olduğunda doğru bir B2B web sitesi yapmanız büyük önem taşır. Bu yazımızda, iyi bir B2B web sitesinin nasıl yapılacağını, nasıl daha etkili B2B dijital pazarlama yapabileceğinizi ve ziyaretçilerinizin sitenizde nasıl daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacağınızı anlattık.

Daha İyi Bir B2B Web Sitesi Oluşturmak için İpuçları

  1. Web sitenizi müşteri odaklı hale getirin

İyi B2B siteleri müşterilere kim oldukları ve ne yapmak istedikleri hakkında bir şeyler paylaşma fırsatı vermelidirler.

Bir ofis partisini düşünün, hiç kimse, kendileri hakkında durmadan konuşan kişilerle sohbet etmek istemez. Yine de B2B web sitelerinin büyük çoğunluğunun yaptığı tam olarak budur.

Bu tür benmerkezci yaklaşımdan uzaklaşın. Potansiyel müşterileriniz sizin kim olduğunuzu değil ne yaptığınızı önemser. Inbound Pazarlama felsefesine uygun olarak müşterilerinize fayda yaratmaya ve onların bilgilerini toplamaya odaklanın.

b2b-pazarlama-ipuclari

  1. Sonuç Odaklı Olun

En iyi web siteleri müşterileri bir etkileşime davet eder. Dahası müşterilerinin dilini kullanarak onlara fayda yaratır ve çözüm sunarlar.  

En iyi şirketler, müşterilerin ulaşmak istediği belirli iş hedeflerini anlamak için zaman ayırır, ardından sitelerini bu belirli sonuçlar doğrultusunda müşterilerin hemen tanıyabileceği bir dil kullanarak düzenler. Böylece müşterilerin tercüme yapmasına gerek kalmaz.

Örneğin  “Rekabeti nasıl yeneceğimi göster” gibi başlıklar etrafında yazılar yazabilirsiniz.

Her adımda hedefiniz online öğrenmeyi ve satın almayı mümkün olduğunca kolay hale getirmek olmalıdır.  

Kendinize sormanız gereken sorular:

  • Müşteriler sizin sektörünüzdeki bir şirketten ne gibi yardımlar bekliyor?
  • Bu yardımı tanımlamak için müşterilerinizle hangi dili kullanmalısınız?
  1. Müşterilerinize fayda yaratın

Son olarak, en iyi web siteleri, müşterilerin web sitenize tamamlamak için geldikleri belirli görevleri tanımlar ve kolaylaştırır.

Doğrudan bir web sitesine yerleştirilmiş bir maliyet hesaplayıcısı buna bir örnektir. Bunun gibi bir araç, değişim için satış temsilcilerine güvenmek yerine, müşterilerin (hareket halindeki) maliyetleri bağımsız olarak hesaplamasını sağlar. Bu basit, pratik bir fikirdir, ancak tek bir amaç doğrultusunda uygulanır: müşterilerinizin hayatını kolaylaştırmak.

Kendinize sormanız gereken sorular:

  • Müşterileriniz hangi spesifik satın alma görevlerini tamamlamak için web sitenize geliyor?
  • Şu anda sitenizde bu görevler için destek bulmak ne kadar kolay?

b2b-pazarlama-ipuclari-nelerdir

Bir Web Sitesinde Harcanan Ortalama Süre Nedir,  Nasıl İyileştirilir?

Pew Araştırma Merkezi anketine göre, Amerikalıların %85'i her gün online olduklarını söylerken, %31'i "neredeyse sürekli" online olduklarını bildiriyor.

İnsanlar her zamankinden daha fazla online zaman geçirirken, web sitenizin ziyaretçilerin göz atması ve gezinmesi için optimize edilmesi önemlidir. Ama daha uzun süreler mutlaka daha iyi demek değildir. Ziyaretçilerin, içerik ve deneyimden keyif aldıkları için web sitenizde kalmalarını istiyorsunuz - aradıkları bilgileri bulamadıkları veya satın alma gibi istenen bir işlemi tamamlayamadıkları için değil.

Contentsquare'in 2021 Digital Experience Benchmark raporunda, tüm sektörlerde sayfada geçirilen ortalama süre 54 saniyedir. Bunu bir kıyaslama olarak kullanabilirsiniz, ancak bunu karşılamak, sayfadaki ortalama sürenizin optimal olduğu anlamına gelmez.

Sayfa görüntülemeleri, hemen çıkma oranı ve diğer web sitesi metrikleri, sayfada geçirilen ortalama süre bağlamsaldır. Neyin "iyi" olduğu, diğer birçok faktörün yanı sıra sahip olduğunuz web sitesinin türüne, içinde bulunduğunuz sektöre ve izlediğiniz web sayfasına bağlıdır.

Sayfada "iyi" bir ortalama süre ve ortalama oturum süresi karşılaştırmasının ne olduğunu ve bu metrikleri web sitenizde nasıl iyileştirebileceğinizi ele aldık.

Bir Web Sitesinde Harcanan Ortalama Süre Nasıl İyileştirilir?

1. Yüklenme süresini azaltın.

Yüklenme süresini azaltmak, sitenizin hemen çıkma oranını düşürmeye yardımcı olabilir. Bu da ortalama oturum süresini önemli ölçüde iyileştirebilir.

Google tarafından yaptırılan ve 55 ve Deloitte tarafından yürütülen bir çalışma, mobil site yükleme sürelerini saniyenin yalnızca onda biri oranında azaltarak hemen çıkma oranında önemli düşüşlere neden olduğunu buldu.

2. Navigasyonu optimize edin.

Web sitesinde gezinme, ziyaretçilerin bir blog yazısı gibi aradıkları bilgileri ve fiyat bilgisi gibi aramadıkları önemli bilgileri hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlar. İyi bir navigasyon sistemi, ziyaretçilerin harekete geçme ve sitenizde daha uzun süre gezinme şansını artırabilir.

Bir gezinme menüsü tasarlarken şu en iyi uygulamaları izleyin:

  • En önemli öğelerinizi gezinme menüsünün başına koyun.
  • İşletmenizin türüne uygun ve SEO için optimize edilmiş gezinme etiketleri kullanın.
  • Bir arama kutusu ekleyin.
  • Sitenizin üstbilgisine, kenar çubuğuna ve altbilgisine gezinme bağlantıları ekleyin.

3. Dahili bağlantılar ekleyin.

Ziyaretçilerin sitenizdeki alakalı içeriği kolayca bulmasını ve okumasını sağlamanın bir başka yolu da dahili bağlantılar eklemektir. Dahili bağlantı, sitenizde gezinmeyi kolaylaştırır, bu da okuyucuların daha fazla içeriğe bakma ve sitenizde daha uzun süre kalma şansını artırır.

Burada, ziyaretçileri bu alt konulara daha derinlemesine dalmaya teşvik eden çok sayıda dahili bağlantı içeren bir blog gönderisi örneği verilmiştir:

4. Gönderilerinizin okunabilirliğini iyileştirin.

İçeriğinizin okunabilirliğini değerlendirirken, sayfada yer alan kelimelerin neler olduğunu ve nasıl göründüklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Gönderinin akışını iyileştirmek için pasif ses örneklerini kaldırın, uzun cümleleri veya paragrafları kısaltın ve geçiş sözcükleri ekleyin. Gönderinin görünümünü iyileştirmek için metin parçalarını ayırmak için başlıklar, alt başlıklar ve madde işaretleri eklemeyi deneyin.

Yoast SEO gibi bir araç bu süreci otomatikleştirmeye yardımcı olabilir. Aslında, gönderinizin veya sayfanızın daha kolay okunmasını sağlamak için eyleme geçirilebilir geri bildirim sağladığı bir okunabilirlik analizi sekmesine sahiptir.

b2b-pazarlama-ipuclari-web-sitesi

5. Resim ve video ekleyin.

Görüntüler, videolar ve bilgi grafikleri gibi multimedya içeriği eklemek, içeriğinizin okunabilirliğini artırmanın başka bir yoludur. Yalnızca metin parçalarını bölmekle kalmaz, aynı zamanda karmaşık fikirleri de (örneğin API'ler gibi) gösterebilir ve farklı öğrenci türlerine hitap edebilirler.

Resimler ve videolar, genel kullanıcı deneyimini geliştirir ve ziyaretçileri sayfada daha uzun süre kalmaya teşvik eder.

6. Mobil uyumlu olun.

Perficient tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2020'de dünya genelindeki tüm web sitesi ziyaretlerinin %68,1'i mobil cihazlardan geliyor. Bu, tüm cihazlar için optimize edilmiş tamamen duyarlı bir web sitesine sahip olmanın önemini vurgular. Boyutlandırma, resimler ve yazı tipleri, duyarlı bir site oluştururken özellikle önemlidir.

Müşterilerinizin Hayatını Kolaylaştırın ve Fayda Yaratın

Daha iyi bir B2B sitesi oluşturmak söz konusu olduğunda amacınız her zaman müşterilerinizin hayatını kolaylaştırmak ve onlara fayda üretmek olmalıdır.

Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Bizimle iletişime geçin, başarı hikayenizi beraber yazalım.

 

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.