Fikirhane Blog

HubSpot Pazarlama Merkezi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Written by Fikirhane | 17.09.2022 09:57

Hızla dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak isteyen bir pazarlamacı, bugün onlarca farklı pazarlama araç ve yazılımları kullanmak zorunda. Peki size tüm bu araçları tek bir çatı altında birleştirebileceğinizi söylesek? HubSpot Marketing Hub, tüm sosyal medya planlamasından otomasyona tüm pazarlama faaliyetlerinizi tek bir ara yüzden takip edip yönetmenize yarar.

HubSpot Pazarlama Merkezi ile markanızı büyütür ve rakiplerinize fark atarsınız. Yazımızda HubSpot pazarlama Merkezi hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için derledik.

HubSpot Pazarlama Merkezi Nedir?

Marketing Hub ile pazarlama bilgilerinize ve araçlarınıza tek ve etkili bir platformdan erişilebilirsiniz. Zamandan tasarruf ederken doğru potansiyel müşterileri verimli bir şekilde markanıza çeker ve dönüştürürsünüz.

HubSpot Marketing Hub, yani Pazarlama Merkezi, tüm pazarlama faaliyetlerinizi tek bir yerden yönetmekle kalmaz. Şirketiniz büyüdükçe karmaşıklaşan faaliyetlerinize de uyum sağlar. HubSpot'un temel olarak 5 farklı merkezi vardır. Bunlar

  • İlk olarak, tüm pazarlama faaliyetlerini birleştirmek için Pazarlama Merkezi (Marketing Hub).
  • İkinci olarak, Satış Merkezi. HubSpot Sales Hub, sorunsuz satışlar sağlar, satış hattınızı yönetir ve müşteri ilişkilerinizi derinleştirir.
  • Üçüncüsü, ekip verimliliğini artırmak ve müşteri hizmetleri yönetimini destek ekipleriniz için daha iyi hale getirmek için Services Hub .
  • Dördüncüsü, veri kalitesi otomasyonu ve HubSpot'ta müşteri verilerini özelleştirmek için HubSpot Operasyon Merkezi (Operations Hub).
  • Son olarak, ücretsiz kullanabileceğiniz ve tüm operasyonlar ile eş zamanlı çalışabilen HubSpot CMS Hub.

Pazarlama Yazılımı Nedir?

Pazarlama yazılımı, şirketlerin başarılı pazarlama girişimleri yoluyla yeni müşterilere ulaşmalarına yardımcı olan bir grup web tabanlı araç ve programdır.

Birçok farklı pazarlama yazılımı türü vardır. Bu yazılımlar kampanya yönetimi, veri toplama, içerik yönetimi ve potansiyel müşterileri dönüştürme gibi işlevler sağlarlar. 

HubSpot Pazarlama Merkezi’nin Diğer Pazarlama Yazılımlarından Farkı Nedir?

Birçok yazılımın aksine,

  • Marketing Hub, müşterilerimizin daha iyi büyümesine yardımcı olmak için, HubSpot'un CRM platformunun bir parçası olarak sıfırdan tasarlanmıştır.
  • İkinci olarak, tüm pazarlama araçlarınız ve verileriniz tek bir yerde olduğundan, Pazarlama Merkezi'ni kullandığınızda birçok farklı araçla uğraşmanıza veya raporları bir araya getirmek için zaman kaybetmenize gerek kalmaz.
  • Üçüncüsü, kullanması hem inanılmaz derecede basittir ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.
  • Son olarak, Pazarlama Merkezi'ni 1.090'dan fazla özel entegrasyonla kolayca entegre edebilirsiniz, böylece pazarlama ekibiniz tercih ettiği tüm araçları tek bir platformda kullanabilir.

HubSpot Pazarlama Merkezinin Faydaları Nelerdir?

CRM destekli pazarlama ile işinize yarayacak ve işinize yarayacak pek çok başka özellik var. HubSpot Marketing Hub'ı kullanmanın bazı avantajları şunlardır:

  • Müşterilerin dikkatini çekmek için potansiyel müşterilerinizle uyumlu hedefler kullanarak ilgi çekici içerikler oluşturmak.
  • Kişiselleştirilmiş ancak ölçeklenebilir bir strateji ile daha fazla potansiyel müşteriyi dönüştürmek.
  • Etkili stratejiye doğrudan veri çevirisi ve yerleşik özel raporlama yoluyla daha iyi yeniden gönderiler oluşturmak.

HubSpot Pazarlama Merkezi Özellikleri Nelerdir?

Potansiyel müşteriler edinmek pazarlama faaliyetlerinin kalbidir. Pazarlama ise dijitalleşen dünya ile birlikte bir dönüm noktasına girdi. Peki bu yeni ve dijital dünyada markanızı büyütmek için HubSpot size nasıl yardımcı olur?

  1. CRM

Marketing Hub'daki ürünlerin neredeyse tamamı CRM destekli pazarlamaya sahiptir. HubSpot özel nesnelerini hayati bir şekilde kullanabilirsiniz. Ek olarak, müşteri davranış takibine erişebilirsiniz.

Şirketinizle ilgili (Hizmetler gibi) tüm HubSpot veri özelliklerini toplayabilir ve bunları daha derinlemesine segmentasyon için kullanabilirsiniz. Ardından, son derece kişiselleştirilmiş bir çapraz satış ve ek satış kampanyası yürütebilirisiniz.

HubSpot'un CRM'sini kullanmayı düşünmüyorsanız, HubSpot ile başka bir CRM arasında bağlantı kurabilirsiniz.

HubSpot Pazarlama Merkezi’nin pazarlamacılar ana faydaları, daha fazla yatırım getirisi, daha özelleştirilmiş ve ilgi çekici bir müşteri deneyimi ve daha hızlı büyüme, kampanyalar için grupları tam olarak hedefleyebilmektir.

  1. Etkileşimli Açılış Sayfaları

HubSpot, bir geliştirici veya tasarımcının katılımı olmadan, web sitenizin temel tasarımlarını, içeriğini ve modüllerini yaratmanızı sağlar. Web tasarımcıları olmadan artık şablonları ve sayfa tasarımlarını değiştirebilir, farklı açılış sayfaları için AB testi yapabilirsiniz. Dönüşümleri artırmak ve hatta sıfırdan sayfalar oluşturduğu kanıtlanmış, mobil öncelikli bir yaklaşıma sahip şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz .

  1. E-posta Otomasyonu

HubSpot'un e-posta pazarlama işlevinin kullanabilir, harekete geçirici mesajlar, bağlantılar ve fotoğraflarla kişiselleştirilmiş toplu e-postalar gönderebilirsiniz. E-postalarınızı göndermeden önce çeşitli e-posta istemcilerinde ve mobil cihazlarda test etmek için kullanabilirsiniz. Ek olarak, HubSpot'un sürükle ve bırak e-posta oluşturucusu, pazarlamacıların e-posta şablonlarını kullanmasına olanak tanır.

Ayrıca, HubSpot e-posta otomasyonu, farklı e-postalar için farklı ölçümleri kontrol etmenize olanak tanıyan e-posta raporlama ve analiz araçlarına sahiptir. Örneğin, e-posta tıklaması, hemen çıkma, açılma oranları vb.

Her şeyden önce, e-posta göndermek için herhangi bir üçüncü taraf uygulaması kullanıyorsanız, mevcut entegrasyonunu da kontrol edebilirsiniz. İş tabanlı otomasyondan yararlanmak için şirket puanlaması, özellikler, şablonlar ve önceden oluşturulmuş raporlar gibi teknolojilerinden yararlanabilirsiniz.

Dahası akış gönderimlerine yol açan basit otomatik e-postaları etkili bir şekilde dahil edebilirsiniz. Potansiyel müşterilerle daha fazla iletişim kurmak ve bir ilişki kurmak e-postala pazarlama aracını kullanabilirsiniz.

  1. Entegrasyon Yoluyla Sosyal Medya Yönetimi

Pazarlama için karşılaştırmalı bir raporlama oluşturabilirsiniz. Diğer bir deyişle, en fazla 10 pazarlama e-postası, formu, kampanyası veya sosyal medya gönderisinin performans sayılarını yan yana karşılaştırılabilirsiniz. Kampanyalar geliştirmek için HubSpot pazarlama merkezini kullanarak konuşmaları önceliklendirebilir ve izleyebilir ve içeriği sosyal ağlara dağıtabilirsiniz.

  1. HubSpot İş Akışları

HubSpot otomatik iş akışları ile çabalarınızı artırabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Lider yetiştirme ve puanlama, toplu veri yönetimi, kanallar arasında pazarlamanın ölçekli kişiselleştirilmesi ve otomatikleştirilmiş çapraz işlevli operasyonlar yapabilirsiniz.

İş akışları, pazarlamacılar tarafından aşağıdaki amaçlarla kullanılabilir:

  1. Liste segmentasyonu oluşturma
  2. E-posta besleme programları
  3. Kişileri yeniden atama ve atama
  4. Dahili bildirimleri iletmek

Ayrıca, kullanıcı dostu görsel iş akışları ve bot oluşturucuları kullanarak e-posta, sosyal medya, reklamlar, web siteniz ve sohbet üzerinden gelişmiş, otomatikleştirilmiş kampanyalar oluşturabilirsiniz. Diğer çeşitli platformlar için kampanyalar geliştirmek için HubSpot entegrasyonlarından yararlanabilirsiniz.

  1. Liste Segmentasyonu

HubSpot veri tabanınızı kullanarak, çeşitli kriterlere göre statik veya dinamik olarak güncellenen kişi listeleri oluşturabilirsiniz Ek olarak, bunları e-posta, web ve diğer yerlerde daha kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için kullanabilirsiniz. Bireysel müşteri davranışları takip edebilirsiniz ve bu verileri raporlama, pazarlama otomasyonu ve liste segmentasyonu için kullanılabilirsiniz.

  1. Reklam Yönetimi ve Hedefleme

HubSpot hesabınızı desteklenen reklam ağlarından hesaplara bağlayabilirsiniz. Ayrıca, HubSpot veritabanınızdaki kişileri kullanarak hedef kitleler oluşturabilir, ardından hangi reklamların iş getirdiğini kontrol edebilirsiniz. LinkedIn, Google veya Facebook'ta reklamlarınızı tek bir ara yüzden yönetebilirsiniz.

  1. Raporlama Panosu

Pazarlama performansınız hakkında ayrıntılı, kişiselleştirilmiş bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca HubSpot ile özel ve ilişkilendirme raporlarını daha kolay okumak ve analiz etmek için bunları bir gösterge panosuna ekleyebilirsiniz.

Kullanıcılar bu panoları birbirlerine e-posta göndermek için kullanabilir, farklı tarihler seçmek için değiştirebilir ve hatta erişimi kısıtlamak için onları gizli tutabilir. Her şeyden önce, gösterge tabloları, müşterinize ve potansiyel müşteri verilerine erişmeyi kolaylaştırır. En önemlisi, bu verilere kolayca erişmek ve sık kullanmak, daha bilgili ve çok yönlü bir pazarlamacı olmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Canlı Sohbet

Ziyaretçiler web sitenize göz atarken canlı sohbet ile onlara nitelikli potansiyel müşteriler olmaları için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlayabilirsiniz. Ekibinizin özel canlı sohbet yanıtlarıyla hızlı bir şekilde yanıt verebilmesini sağlayabilirsiniz.

HubSpot ile tüm gelen e-postalar, canlı sohbetler ve diğer iletişimler için paylaşılan bir gelen kutusu oluşturabilir, böylece tüm ekibinizle bire bir iletişimleri geniş ölçekte yönetmek için kullanabilirsiniz.

Ek olarak, etkileşimli botların kullanımıyla, web sitenizdeki canlı sohbeti ölçeklendirebilirsiniz. Müşteri adaylarını nitelendirebilir, iletişim bilgilerini toplayabilir ve tutabilir, toplantıları planlayabilir ve müşteri adaylarını uygun satış görevlisine yönlendirebilirsiniz.

  1. Video Yönetimi ve Barındırma

Video dosyalarını HubSpot içinde barındırın ve yönetebilirsiniz. Ardından bunları e-postalara, sosyal medya gönderilerine ve web sitesi sayfalarına dahil edebilirsiniz. Videolara CTA'lar ve formlar ekleyip, ardından bunların etkinliğini izlemek için özel rapor oluşturucuyu kullanabilirsiniz.

Dosyaları HubSpot içinde barındırarak ve yöneterek sosyal medya gönderilerine, web sayfalarına ve blog makalelerine kolayca gömebilirsiniz.

Yukarıda özetlediğimiz konular, HubSpot pazarlama merkezinin en önemli özellikleri ve faydalarıdır.

HubSpot ile Pazarlama Faaliyetlerinizi Kolaylaştırın!

Markasını büyütmek ve dijital ortamda rakiplerine fark atmak isteyenler için pazarlama faaliyetlerini kolay bir ara yüz ile tek bir yerden yönetmek çok önemlidir. Aksi taktide pazarlama faaliyetleri giderek karmaşıklaşacak ve kullanılan araçların artmasıyla yönetmesi zor hale gelecektir.

HubSpot'u satın almaya karar verirseniz veya daha fazla bilgi almak isterseniz, hemen bizimle iletişime geçin.