Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

Dijital Kimlik Nedir? Nasıl İnşa Edilir?

Dijital kimlik, bir marka, bir kişi veya kuruluşun kendilerini dijital ortamda nasıl tanıttığıdır. Günümüz toplumunda bu, genellikle sosyal medya ve web siteleri gibi online platformlar aracılığıyla gerçekleşir. Güçlü ve olumlu bir ve dijital kimliğe sahip olmak markanızı büyütmenize ve yeni müşteriler çekmenize yardımcı olur.

Tüketicilerin hizmetlerinizi bulmak için Google'ı veya başka bir arama motorunu kullanması muhtemeldir. Arama kutusuna adınızı veya markanızın adını girerek sonuçları kontrol edin. Arama motoru sizin hakkınızda hangi sonuçları veriyor?

  • Gördükleriniz doğru ve sizi veya markanızı temsil ediyor mu?
  • Gördüğünüz bilgiler online itibarınıza zarar verebilir mi?
  • Kişisel markanızı ve dijital kimliğinizi bundan nasıl geliştirebilirsiniz?

Online olarak nasıl algılandığınıza dair iyi bir fikir edinmek için sosyal medya gönderileriniz, yorumlarınız, haberleriniz, resimleriniz vb. gibi diğer içerik türlerini keşfetmenizi öneririz.

dijital-kimlik-nedir

Kusursuz Bir Dijital Kimlik Oluşturmak İçin 5 Adım

  1. İstenmeyen İçerikleri Silin

Zaten sosyal hesaplarınız varsa, yapmanız gereken ilk şey, tartışmalı konulara karşı olumsuz tutumları ortaya çıkaran mevcut içeriği kaldırmaktır. Ayrıca marka kimliğinizi olumsuz etkileyebilecek uygunsuz veya uygunsuz içeriği silmeyi de düşünmelisiniz.

  1. Bir Web Sitesi Oluşturun

Şık ve iyi tasarlanmış bir web sitesine sahip olmak, bir marka olarak daha güvenilir ve profesyonel görünmenizi sağlayabilir. Ayrıca, yeni müşteriler kazanırken gerçekten önemli olan rakiplerinize göre daha yüksek bir Google sıralamasına sahip olmanıza yardımcı olur.

  1. İçerik Üreterek Fayda Yaratın

İçeriğiniz hedef kitlenize hitap ediyorsa, içerikleriniz ile etkileşime geçme ve başkalarıyla paylaşma olasılıkları daha yüksektir ve bu da genel marka bilinirliğine ve büyümesine katkıda bulunur. İçerikler paylaşarak müşterileriniz için fayda yaratın. Olumlu, iyimser ve ilgili olun. Kazanan markaların tüm bu nitelikleri temsil ettiğini göreceksiniz.

  1. Gönderilerinizi İzleyin

Özellikle Google'da dijital kimliğinizi kontrol etmeye devam etmeniz önerilir. Bunu düzenli olarak yaparak, olumsuz içeriğe hızla tepki verebilecek ve çevrimiçi varlığınızı iyileştirmeye devam etmenin yollarını bulabileceksiniz. İçeriğinizi otomatik olarak izlemenize yardımcı olması için Google Alert'leri kurmayı düşünün .

  1. Dijital Kimliğinizi Koruyun

Kimlik yönetimi ve kişisel itibar söz konusu olduğunda siber güvenlik sorunu her zaman önemlidir. Ancak gerçek şu ki, bilgisayar korsanları hala dijital kimliğinizi çalabilir ve yasa dışı amaçlarla kullanabilir, hatta markanızı yayınlayabilir. Bu nedenle online ortamda korunmanız ve bilgilerinizi güvende tutmanız çok önemlidir.

Kötü amaçlı yazılım saldırılarından korunmak için sağlam bir güvenlik programı satın almayı düşünün. Güncel tutun ve şifreleri düzenli olarak değiştirin.

Dijital Kimlik, Müşterinizi 4 Adımda Anlamanıza Nasıl Yardımcı Olur?

1. İlk İzlenimlerin Önemli Olduğunu Unutmayın

 Biriyle ilk tanıştığınızda doğum gününü, ev adresini ve telefon numarasını sorar mısınız? Büyük olasılıkla, cevap "hayır" dır. Bu tür bilgiler, çoğu ilişkide zaman içinde yavaş yavaş ve doğal olarak kazanılır.

Müşterilerde de durum aynıdır. İlk izkenimler önemlidir. Bu dijital 'ilk el sıkışma' aşamasında web sitenize geren potansiyel müşterilerinizden fazla bilgi istemeyin. Verdikleri bilgilerin güvende tutulacağını açıkça belirtin. Dahası, bu yeni müşterilerin iletişim tercihlerini, temel bilgilerini kontrol edebilecekleri ve hatta gerekirse hesabı silebilecekleri bir portal sunmak, ilişkiye daha fazla ilerleme şansı verir.

2. Güven Ortamı Yaratın

Markalar, dijital müşteri yolculuğunun her aşamasında belirli müşteri deneyimi avantajları için müşteri verilerini toplamak, yönetmek ve kullanmak için bir şeffaflık politikası benimseyebilirse, müşteri güveni gelişecektir.

3. Kullanıcı Dostu Olun

Tüm dijital varlığınızı kontrol edin. Verdiğiniz hizmet veya sattığınız ürün hakkında bilgi almak isteyen insanlar bu bilgiye kolayca erişebiliyor mu? Web siteniz kullanıcı dostu mu? Kolayca anlaşabilen ve kullanıcı dostu bir dijital kimlik oluşturmak çok önemlidir. Müşterilerinizin hayatını kolaylaştırmaya ve insan odaklı bir pazarlama anlayışı ile hareket etmeye gayret gösterin.

4. Kişiselleştirmeden Yararlanın

Bir markanın müşteri verilerini işletme genelinde etkili ve verimli bir şekilde taşıması hayati önem taşır. Örnek olarak B2B e-ticaret platformlarına bakabiliriz. Müşterilere satın alma tercihlerinin önceden belirlendiği bir deneyim sunma yeteneği, ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri daha hızlı bulmalarına yardımcı olacaktır. Veya, sosyal verileri ve alışveriş yapanın geçmiş satın alma bilgilerini birleştirebilen, ardından o kişiye özel olarak tasarlanmış dinamik bir vitrini bilgilendirmek için yapay zekayı kullanan ve müşteriyle her etkileşim kurduğunda gelişen bir moda markasını düşünün. Bu müşteri deneyimi avantajlarına ek olarak, veriler, ürün ekiplerinin bir sonraki önceliği veya stratejik girişimi anlaması için önemli içgörülerin kilidini açabilir.

 

dijital-kimlik-neden-onemlidir

Dijital Kimlik: Müşterilere Hesap Numaraları Gibi Değil, İnsanlar Gibi Davranmanın Anahtarı

Dijital kimlikler, pazarlamacıların kendi avantajlarına göre analiz edebilecekleri zengin verileri içerir, ancak bir dijital kimlik bir gecede oluşturulamaz. Bunun yerine, süregelen bir bilgi ve değer alışverişi ile zaman içinde organik olarak büyür.

Başka bir deyişle: müşterilere hesap numarası olarak değil, insan olarak davranıldığı güvenilir bir ilişki kurun. Dahası, ilk izlenimlerin önemli olduğunu unutmayın. Bu nedenle, kişisel markanızı ve dijital kimliğinizi ve çevrimiçi içeriğinizin markanızı nasıl etkileyebileceğini erkenden düşünmek önemlidir. Bu kılavuzun, dijital kimliğinizi geliştirmek ve çevrimiçi ortamda etkili bir marka oluşturmak için gereken kilit noktaları vurgulamaya yardımcı olduğunu umuyoruz.

 

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.