Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

Dijital Pazarlama: 5 Temel SEO Pratiği

Organik arama, şirket web sitelerine gelen trafiğin yaklaşık üçte birini oluşturur. Bu bize ne anlatıyor? SEO dijital ortamda büyümek, bilinir ve bulunur olmak isteyen markaların vazgeçilmezi haline geldi. Peki dijital pazarlama yaparken SEO'nun önemi nedir? Pazarlama alanında çalışıyorsanız, bir blog yazıyorsanız veya bir markanız varsa SEO'nun temel pratiklerine aşina olmanız çok önemli.

Başarılı SEO, arama motorlarının nasıl çalıştığına dair kapsamlı bilgi gerektirir. SEO’yu doğru yapmak zaman ve pratik gerektirir. Ayrıca, SEO hareketli bir hedef gibidir. Bugün, SEO pratikleri ve uygulamaları sürekli değişiyor ve gelişiyor. Bunun nedeni arama motoru algoritmalarının sürekli güncellenmesidir. Yılda 500 ila 600 kere güncellenen algoritmalardan bahsediyoruz. Ayrıca sitenizi analiz ederken Google'ın baktığı 200'den fazla sıralama faktörü olabilirYine de temelleri anlarsanız, doğru bir başlangıç ​​yaparsınızYazımızda, bu doğru pratikleri sizin için derledik.

dijital-pazarlama-seo-nasil-yapilir

SEO Temel Pratikleri 1: Bağlantılar

Bağlantılar olmadan, arama motorlarında üst sayfalara çıkmanız gerçekten çok zor. Bağlantılar yıllardır Google'ın en önemli sıralama faktörlerinden biri. Bağlantı almak için kullanabileceğiniz başlıca yöntemler var. Ve bunları kullanmak için herhangi bir özel teknik beceriye de ihtiyacınız yok.  

1.1. Orijinal bir içerik veya vaka çalışması yayınlayın.

Bu, insanların sitenize bağlantı vermesini sağlamanın en doğal yollarından biridir. Yapmanız gereken tek şey, şirketiniz tarafından yürütülen ilgi çekici içerikler, veri setleri ve vaka çalışmaları üreterek, web sitenize gelen ziyaretçilere fayda sağlayan içerikler yaratmak. Sektörünüzdeki rakiplerinize 'Vay canına!' dedirten içerikler üretmeye çabalayın. Web sitenizi sektörünüz ile alakalı bir ‘bilgi bankasına’ dönüştürmeye çalışın. Dijital içerik üretimi yaparken ziyaretçileriniz, potansiyel ve mevcut müşterileriniz için fayda yaratmaya odaklanın.

1.2. Çalıştığınız diğer şirketler için referanslar yazın.

Bu, bağlantı kazanmak için basit ama yeterince önemsenmeyen bir tekniktir. Çoğu durumda, referansla birlikte bir resim, ad, konum ve sitelerine bir bağlantı da görürsünüz. Sadece geçen yıl birlikte çalıştığınız şirketlerin bir listesini derleyin. Ardından her birine üstün hizmetleri için teşekkür eden bir e-posta gönderin.

İsterlerse siteleri için bir referans sunmak istediğinizi belirtin. Çoğu müşteriniz bu teklifinizi kabul edecektir.  Kim şirketi için parlak bir referans istemez ki? Bu tür referanslar ile bağlantı alabilir ve Google gibi arama motorlarının web sitenizi değerli bir kaynak olarak görmesini sağlayabilirsiniz.

SEO Temel Pratikleri 2: İçerik

Sitenizdeki içerikleri ihmal etmeyin. Google, sürekli ve düzenli olarak yeni içerik üretmenizi ister, böylece hâlâ etkin olduğunuzu bilir. Dahası, kaliteli içerik, insanları sitenizde tutar. Bu, arama motorlarına alakalı ve faydalı bilgiler sağladığınızın bir işaretidir. İçerik üretmeden önce anahtar kelime çalışması yapmayı ve bu anahtar kelime çalışmanızı güncel tutmayı unutmayın.  

2.1 Uzun ve kaliteli içerikler oluşturun.

Google'daki ortalama ilk sayfa sonucu 1890 kelimedir. İçeriğinizin başarılı olması için mümkün olduğunca uzun olması gerekir. Daha uzun içerik, sitenizin ziyaretçilerine daha fazla fayda sağlar. Ayrıca, kasıtlı veya kasıtsız olarak mümkün olduğu kadar çok anahtar kelimeyi hedeflemek için alan sağlar.

2.2. Farklı içerik türlerini deneyin.

Çeşitlilik, içerik pazarlamasının baharatıdır. Farklı içerik türleri veya blog gönderileri farklı amaçlara hizmet edebilir. Kendi video içeriğinizi üretin. Bir blog gönderisi sıkıntısı çekiyorsanız, video eğitimleri, kitleniz için değer sağlamanın ve içeriğinizi renklendirmenin harika bir yoludur. Videolar, yüksek oranda paylaşılabilir içeriklerdir, bu da onları trafik ve SEO için faydalı kılar. Yine de, yazılı blog gönderilerinin (anahtar kelimeler vb.) avantajlarından yararlanmayı unutmayın. 

2.3 Eski içeriklerinizi yeniden kullanın.

Bu sizin içeriğiniz ve istediğinizi yapabilirsiniz. Yine de içeriği yeniden tasarlamanın tek nedeni bu değildir. Bazen içeriğin taze kalması için yeniden düzenlenmesi ve kullanılması gerekir. Örneğin, SEO dünyasında trendler ve gelişmeler hızla hareket eder.

Bu, birkaç yıl önce yapılan SEO konularındaki içeriğin en güncel tavsiyeleri içermediği anlamına gelir. SEO ile ilgili yazdığınız bir yazının güncel olduğundan emin olmak için yazınızı güncelleyin. Veya bir infografik, e-kitap veya slayt paylaşımı gibi farklı bir ortama dönüştürerek yeniden amaca uygun hale getirebilirsiniz. İçeriği yeniden kullanmak, eski içeriği açmanıza ve üzerinde daha fazla dikkat çekmenize olanak tanır. Ayrıca Google, taze ve güncel içerikleri sever.

dijital-pazarlama-seo-püf-noktalariSEO Temel #3: Meta Açıklamalar ve Başlıklar

Gönderinizin veya sayfanızın başlığı ve meta açıklaması, arama sonuçlarında görüntülenir. Muhtemelen bir kişinin gördüğü ilk şeydir. Bu lk izlenim çok değerlidir. Meta açıklama, arama motorları için doğrudan bir sıralama sinyali olmasa da, önem taşır. Çünkü insanların sonucunuzu tıklayıp tıklamayacaklarına karar vermelerine yardımcı olur.İnsanların bu noktada etkileşim kurma biçimine tıklama oranı denir. Bir sonuca tıklayan kişi sayısını ve onu kaç kişinin gördüğünü karşılaştırır. Bu nedenle , tıklama oranını artırmak için başlığınızı ve meta açıklamanızı optimize etmelisiniz. Çünkü insanlar bağlantınıza tıklamıyorsa, Google sıralamanızı düşürür.   

Dahası, başlığınız tıklanma oranınızı etkileyen büyük bir faktördür. Başlığınızın odak anahtar kelimenizi içerdiğinden emin olun. Google, makalenizin ne hakkında olduğunu bilmek istiyorsa, cevap başlığınızdır.  

Ancak, SEO için optimize edilmiş bir başlık mutlaka en çekici başlık olmayacaktır. Bu nedenle, başlığınızın hem arama motorlarına uygun ve hem de hedef kitleniz için ilgi çekici olduğundan emin olun. 

3. 1. Anahtar kelimeleri başa yakın yerleştirin.

Başlığınıza karar verirken, anahtar kelimenizi mümkün olduğunca başlangıca yakınyerleştirin. Bu şekilde Google, ürettiğiniz içeriği daha doğru değerlendirecektir.

3.2 Başlığınızı akılda kalıcı ve merak uyandırıcı yapmaya özen gösterin.

Duygusal ve merak uyandıran başlıklar da daha fazla etkileşim sağlar. Viral başlık türlerini, rekabetinizin attığı başlıkları ve sektörünüzde beğeni toplayan içerikleri inceleyin. Başlığınızın hem ilgi çekici hem de merak uyandırıcı olmasına özen gösterin.

SEO Temel Pratikleri 4: Kullanıcı Deneyimi

Arama motorları, kullanıcı deneyimine değer verir. Web sitenizin kullanıcı dostu arayüzü olduğundan emin olun. Dahası, web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Google, kullanıcıların sitenize geldiklerinde nasıl davrandıklarına ilişkin verileri toplar.

Sitenizin kullanıcı deneyimi iyi değilse, SEO'yu olumsuz etkileyecektir.  Sayfanız yeterince hızlı yükleniyor mu?  Sitenizin yüklenmesi için geçen süre, Google'ın kullanıcı deneyimini değerlendirmek için analiz ettiği birçok ölçümden yalnızca biridir. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek, ziyaretçiler ve potansiyel müşterileriniz ile empati kurmaya çalışmaktan geçer.  Peki kullanıcılara kolay bir deneyim sunmak için ne yapabilirsiniz?  

4.1.  Site hızını artırın.

Site hızından ve etkisinden bahsetmişttik. Ama aslında onu geliştirmek için nasıl gidiyorsunuz? Teknik beceriler gerektiren ve gerektirmeyen bazı yöntemler var. Kolayca yapabileceğiniz bir şey, görüntüleri doğru boyutta olacak şekilde kırpmak ve bir araç kullanarak sıkıştırmaktır. Bu, sitenize yüklenmesi uzun sürmediği anlamına gelir. Ayrıca, sitenizi yavaşlatabilecekleri için kullanmadığınız eklentileri de silebilirsiniz.

4.2. Web sitenizi temiz, anlaşılır ve basit tutun.

Kullanıcılar bir siteyi ziyaret etmek ve bir resim kaydırıcısı veya hizmetlerinizin her biriyle karşı karşıya kalmak istemezler. Kullanıcıların aradıklarını bulabilmeleri için basit bir mesaja ve net bölümlere ihtiyacınız vardır.

4.3. Reklamları sınırlayın.

Çok fazla reklam vermek ziyaretçilerinizi caydırabilir. Özellikle mobilde potansiyel müşterilerinizi fazla reklama boğmayın.

seo-dijital-pazarlama-önerileri

SEO Temel #5: Mobil

Mobil SEO çalışmaları aslında her zamankinden daha önemli. Bugünlerde çoğu kişi mobil cihazlarda arama yapıyor. Peki web sitenizi mobil uyumlu olması için nasıl optimize edersiniz?

En basit yol, sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını Google'ın mobil uyumlu testi ile kontrol etmektir. Tek yapmanız gereken URL'nizi kopyalayıp yapıştırmak. Sonuçların gelmesi saniyeler sürer. Siteniz testi geçemezse, Google size mobil sitenizdeki hataların nerede olduğunu söyleyecektir. Örneğin, 'Metin okunamayacak kadar küçük' veya 'İçerik ekrandan daha geniş' diyebilir.

Çözüm

Evet, SEO hareketli bir hedefi vurmaya çalışmak gibidir. Sürekli değişen bir yapı ile karşı karşıyasınız. Ancak bu temel bilgilerin arkasındaki becerileri uygulamaya koymak çok da zor değil. Bu makaleden önemli bir çıkarım, teknik becerileriniz olmasa bile SEO'yu geliştirmek için kullanabileceğiniz yöntemler olduğudur.

Basit yöntemler ve püf noktaları ile bağlantılar veya içerik gibi önemli metriklere önem verin. Sitenizde çalışırken arama motorları kadar hedef kitlenizi de düşünün. Ve mobil için optimize ederek trendlerin önüne geçmeyi unutmayın. SEO ile markanızı bilinir ve bulunur kılmak sizin elinizde.

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.