Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

HubSpot Nedir? Hemen HubSpot Kullanmaya Başlamanız İçin 9 Neden!

Inbound Pazarlama stratejinizin başarılı olması için, doğru araçlara sahip olmanız esastır. Verileriniz çeşitli araçlar ve web sitelerinde dağılıyorsa ve olası satışları manuel olarak taramanız gerekiyorsa, başka bir yerde kullanılabilecek değerli saatlerinizi boşa harcıyorsunuz demektir.

Fikirhane olarak HubSpot’un yetkili partneriyiz ve danışmanlık verdiğimiz markaları dijital ortamda bilinir ve bulunur yaparak büyütmeye odaklanıyoruz. Sadece Inbound Pazarlama taktiklerinizi beslemeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda satış ve müşteri ihtiyaçlarınızı da düzenlemeye yardımcı oluyoruz. HubSpot kullanımı ilgili çok fazla deneyimimiz olduğunu söylemek yeterli. Bu yazımızda, neden HubSpot kullanmaya başlamanız gerektiğini ve HubSpot’un şirketinize sağlayacağı faydaları sizin için derledik.

hubspot-nedir-inbound

Inbound Pazarlama Nedir?

HubSpot'un kendisine dalmadan önce, bu makalede sunulan temel kavramları hızlıca gözden geçirelim.

Inbound Pazarlama, müşterileri markanızın web sitesine çeken değerli içerikler sunmaya odaklanır. Inbound Pazarlama felsefesinin kalbinde müşterilerinize fayda yaratmak vardır. Tüketicinin günlük yaşamını alakasız veya gereksiz mesajlarla kesintiye uğratan ve geleneksel pazarlama yöntemi olan ‘outbound’ pazarlamanın tam tersidir. Daha fazla bilgi için Inbound Pazarlama Nedir? adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

HubSpot, Inbound Pazarlama anlayışının araçlaşmış halidir. Potansiyel müşterilerinizin markanızla ilk etkileşime girdiği andan müşteri haline gelene kadar dönüşüm hunisi boyunca eşlik eden eksiksiz bir metodolojidir. En sade haliyle HubSpot, bir büyüme platformudur.

Ayrıntılara girmeden önce HubSpot'un ne olduğunu açıklamamız gerekiyor.

Hubspot Nedir?

HubSpot bir pazarlama, satış ve müşteri ilişkileri yönetimi yazılımıdır. Bu 3 ayak ayrıdır. Bağımsız olarak satın alabilirsiniz, bu da en çok önem verdiğiniz yöne odaklanabileceğiniz anlamına gelir. HubSpot, kendi programlarına sahip olmanın yanı sıra, 100'den fazla farklı uygulama ve üçüncü taraf programlarla entegre olabilir. HubSpot dört farklı ürün sunar: HubSpot CRM, Pazarlama Merkezi, Satış Merkezi ve Hizmet Merkezi.

HubSpot CRM

HubSpot CRM, tamamen ücretsiz olduğu için belki de en popüler HubSpot ürünüdür. HubSpot CRM, satış fırsatlarınızı ve mevcut müşterilerinizi organize etmek, izlemek ve beslemek için ihtiyacınız olan her şeyi size sunar. En faydalı özellikleri , kişileri, anlaşmaları ve görevleri kolay bir arayüz ile yönetmesidir.

Marketing Hub

Adından da anlaşılacağı gibi, ‘Pazarlama Merkezi’ pazarlama görevlerini yöneterek ekibinizin Inbound Pazarlama kampanyaları oluşturmaya ve daha fazla müşteri adayı elde etmeye zaman ayırmasına olanak tanır. Marketing Hub, ziyaretçilerinizi potansiyel müşterilere dönüştürmek ve raporlama, açılış sayfaları ve formlar oluşturmak gibi farklı eylemler başlatmak için ihtiyacınız olan her şeyi içerir. Bu aracın en faydalı yönleri, pazarlama otomasyonu ve analitik gibi satış fırsatlarının oluşturulmasıdır.

Sales Hub

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Satış Merkezi, satış sürecinizin aşamalarını görselleştirmenize ve potansiyel müşterilerinizin dönüşüm hunisinin hangi aşamasında olduğunu analiz etmenize olanak tanıyan satış yazılımıdır. Ekibinizdeki diğer kişilere görevler atayabilir, toplantılar düzenleyebilir, tekrarları otomatik hale getirebilirsiniz. Görevleri ve satışları daha hızlı kapatabilir ve her adımı aynı arayüzden takip edebilrisiniz. Sales Hub’ın en faydalı yönleri e-posta takibi, toplantıları planlama ve e-posta otomasyonudur.

 Service Hub

Son olarak Service Hub, müşteri isteklerini yönetebileceğiniz, geri bildirimde bulunabileceğiniz ve tüm ilişkiyi yönetebileceğiniz müşteri destek yazılımıdır. Bu, müşterileri memnun etmenin, onları elde tutmanın ve onları marka elçisi yapmanın önemli bir parçasıdır. Bu planın en faydalı kısımları biletler, müşteri geri bildirimi ve bilgi tabanıdır.

İşte bu yüzden, HubSpot'u potansiyel müşteri yaratma, besleme, satış & pazarlama otomasyonu, müşteriye hizmet verme & geri bildirimi yönetme, web siteleri & bloglar oluşturma ve en önemlisi müşterilerle ilişki kurma gibi işinizin tüm boyutlarını bütünsel olarak kapsayan bir büyüme motoru olarak görüyoruz.

hubspot-inbound-pazarlama

HubSpot'un Markanızı Büyütecek 8 Faydası

1. Web Trafiğini Artırır.

HubSpot, web sitenize yüksek kaliteli trafik getirmeye yardımcı olan 5 temel özelliğe sahiptir:

  • Reklam Yazılımı: Dönüşüm hunisinin her aşamasının etkisini ölçmenize yardımcı olur. HubSpot'ta tüm Sosyal Reklam kampanyalarını (Facebook, Instagram ve LinkedIn) ve Arama Reklamlarını (Google) yönetebilirsiniz.
  • Blog Yazılımı: Hubspot büyümenizi güçlendirecek yüksek kaliteli içerikler oluşturmak için çok kullanışlı bir ara yüz sunar. Blog içerikleri, ziyaretçileri çeker ve onları okuyuculara ve nihayetinde müşterilere dönüştürebilecek temel bir kaynaktır.
  • SEO Yazılımı: Hubspot web sitenizi Google'ın arama sonuçlarında en üst sıralarına yerleştirmeye, rakiplerinizi geride bırakmaya ve markanızın sektöründe ilgili konularda otorite oluşturmaya adanmış bir araç sunar.
  • Sosyal Medya Yazılımı: Bu, işiniz için önemli kişilerle bağlantı kurmanıza ve ilgili ve sosyal medya içeriklerinizi tek bir platformdan yönetme ve takip etme imkanı sunar.
  • İçerik Optimizasyon Sistemi: Web sitenizi HubSpot'ta barındırıyorsanız, uzman programcılar kiralamak zorunda kalmadan mobil cihazlar için optimize edebilir ve içeriği tüm ziyaretçiler için özelleştirebilirsiniz.

2. Müşterilerinizi Dönüştürür.

Hubspot, Inbound Pazarlama’yı kullanarak müşteri adaylarını bulma ve çekme sürecinizi iyileştirir.

  • Mesajlar (CTA'lar): CTA'lar, kullanıcıları istenen bir işlemi yapmaya teşvik eden düğmeler veya bağlantılardır (örneğin, "Daha fazlasını okumak için burayı tıklayın!" yazan düğmeler). Kullanıcıların içeriğinizle yapacağı ilk etkileşimlerdir. Hubspot CTA’lar yaratmanıza olanak tanır.
  • Açılış Sayfaları: Bir kullanıcı bir CTA'yı tıkladıktan sonra bir açılış sayfasına yönlendirilir. Açılış sayfası, daha önce web sitenize çektiğiniz trafiğin, bir içerik karşılığında bir form kullanarak iletişim bilgilerini bırakabildiği yerdir. HubSpot'un işlevselliği, ziyaretçilerin potansiyel müşterilere dönüşümünü en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır.
  • Formlar: Web sayfasındaki veya açılır penceredeki formlar, kullanıcıların iletişim bilgilerini bıraktığı ve veritabanınızı büyütmenize olanak tanıyan araçlardır. Çoğu zaman, ad, unvan, e-posta adresi, telefon numarası ve ilginç bir olası satış olup olmayacağını değerlendirmenize olanak tanıyan sorular gibi bir dizi soru içerirler. HubSpot'un önemli bir avantajı, geçmiş kullanıcıları hatırlayan ve onlara farklı sorular gösteren ve potansiyel müşteri adayları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayan akıllı formlarıdır.

3. Satış Süreçlerinizi Kolaylaştırır.

Potansiyel müşterileri web sitenize çektikten sonra, HubSpot'un farklı satış fonksiyonları onları müşterilere dönüştürmenize olanak tanır. Aşağıdakiler, HubSpot'un satış işlevlerine yönelik avantajlarından bazılarıdır:

  • Takip: Müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinziin web sitenizle gerçek zamanlı olarak nasıl etkileşime girdiklerini görebilirsiniz. Ayrıca, bir kişi istenen bir eylemi gerçekleştirdiğinde (belirli bir formu doldurmak gibi) ekibiniz için bildirimler ayarlayabilirsiniz.
  • E-posta Otomasyonu: Müşteri adaylarınızın gerçek zamanlı olarak nasıl davrandığının farkında olduğunuz için, kişilerinize mükemmel zamanda e-posta gönderebilir ve e-postalarınızı ne zaman açtıklarını bilirsiniz.
  • Satış e-postaları oluşturmak için şablonları kullanmak: E-postaları manuel olarak göndermek çok fazla zaman ve kaynak gerektirir. Bunu çözmek için HubSpot, optimize edebileceğiniz ve ekibinizle paylaşabileceğiniz özelleştirilebilir şablonlar oluşturmanıza olanak tanır.

4. Satış Fırsatlarını Kapatmanıza ve Yönetmenize Olanak Tanır.

HubSpot’un sunduğu avantajlardan bazıları, satış sürecini hızlandırmaya adanmış çok çeşitli araçlar sunmasıdır.

  • Belge izleme: Ekibinizin HubSpot platformunda yönetmesi için merkezi bir dosya kitaplığı oluşturarak belgelere, resimlere ve daha fazlasına hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayabilirsiniz.
  • Toplantıları planlamak: Satış sürecinin en zahmetli görevlerinden biri, potansiyel müşterilerle toplantılar düzenlemektir. Ancak HubSpot, zamanlama sürecini basitleştirir ve birden fazla iletişim gönderilmesini önler.
  • Satış otomasyonu: Yalnızca birkaç adımda e-posta dizileri oluşturabilirsiniz.
  • Satış fırsatlarını yönetmek: Satış etkinliklerini tamamlayabilir, bağlantılarınız ve işleriyle ilgili ayrıntıları arayabilir ve müşteri adayıyla olan iletişim geçmişinizi tek bir yerde analiz edebilirsiniz.
  • Satış ekibinizi yönetmek: HubSpot, herhangi bir satış fırsatını kaybetmemeniz için işlemler eklemenize, görevler atamanıza ve ilerlemenizi izlemenize olanak tanır.

5. Tek Bir Platformda Birden Fazla Araç Sunar.

Marketing Hub, Sales Hub ve Service Hub ile farklı pazarlama, satış ve müşteri ilişkileri araçlarının tümü tek bir noktada merkezileştirilmiştir. Bu, HubSpot'un Inbound Pazarlama yapmak için açık ara en değerli avantajlarından biridir . Farklı araçlar arasında geçiş yaparak zaman kaybetmek zorunda kalmazsınız ve bunun yerine sürecin farklı noktalarında olup biten her şeyi takip edebilirsiniz.

Birden çok sekme ve web sitesi arasında geçiş yapmak yorucu ve verimsizdir. Hepsinden kötüsü, tüm verileriniz farklı kaynaklara dağılmışsa, uyumlu izleme yetenekleriniz olmaz. Bunun yerine HubSpot ile bir kişinin hangi makaleyi okuduğunu, web sitenizde hangi eylemleri gerçekleştirdiğini ve nereye baktığını tek bir platformda bilme avantajına sahip olursunuz.

6. Eksiksiz Teknik Yardım Verir.

HubSpot'un gerçekten önemli bir yararı, yalnızca yazılım sağlamakla kalmayıp aynı zamanda müşterilerine güvenilir destek hizmetleri sunmasıdır. Bu son derece önemlidir, çünkü bu, sahip olabileceğiniz herhangi bir soruyu sormanıza ve ihtiyacınız olan yanıtları almanıza veya topluluk seçeneklerini kullanarak ihtiyacınız olabilecek her konuda size yardımcı olacak dünyanın her yerindeki profesyonellerle iletişim kurmanıza yardımcı olur.

HubSpot bir yazılım çözümünden daha fazlasıdır; ayrıca başarılı olmanıza yardımcı olacak eksiksiz bir kit de sunar. Dünyanın her yerinde HubSpot kullanıcı grupları vardır; bu, başkalarından öğrenebileceğiniz ve diğer işletmeler için neyin işe yaradığından ilham alabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca HubSpot Academy ile HubSpot, neredeyse tüm dijital pazarlama konularını öğrenmek için yüzlerce kurstan oluşan bir kütüphane sunar.

HubSpot, kullanıcılarına destek sunmanın yanı sıra, Website Grader ve Make My Persona gibi gelen pazarlama topluluğu için birçok farklı ücretsiz araca sahiptir.

Sonuç olarak, her şeyi yapan bir Inbound Pazarlama aracı arıyorsanız, HubSpot'un cephaneliğinizde olması gerekir.

7. Kullanıcı Dostu Bir Arayüz Sunar. 

HubSpot’un sunduğu arayüz, sezgisel ve temiz kullanıcı arayüzüdür . Herhangi bir şey tasarladığınızda (ister bir web sitesi, ister bir uygulama veya bir dijital ürün olsun), kullanıcı için kolay olmasını istersiniz, çünkü tasarımı sezgisel değilse veya tasarımı sezgisel değilse bir kullanıcı en iyi, hatta iyi olmayan deneyime sahip olmayacaktır.

HubSpot Kullanıcı arayüzü şık, temiz ve sezgiseldir.  Harvard Business Review'a göre, CRM uygulama ve benimseme projelerinin yaklaşık %90'ı başarısız oluyor ve ürünlerin benimsenmesi söz konusu olduğunda, kullanıcı dostu arayüz anlaşma yapıcıdır.

9. Özelleştirilmeler Sunar.

HubSpot CRM'nin en önemli avantajlarından biri, iş gereksinimlerinize göre özelleştirilmelerin oluşturulabilmesidir Bu alanlar, boru hatları ve ilişkilendirmeler açısından özelleştirmenin de HubSpot içinde yönetilebilmesini de içerir.  Şirketinizn ihityaçlarına göre arayüzü şekillendirebilir, gerekli özelleştirmeleri yapabilirsiniz.

HubSpot'un neden bu kadar popüler olduğunu ve 120.000'den fazla işletmenin HubSpot'u kullanmaya başlamasının nedeni, öğrenmesi ve özelleştirmesi çok kolay olduğu içindir. Dahası teknoloji konusunda bilgili olmayan kişiler için bile ideal olmasıdır. Bu, yeni başlayanların bile, bir geliştirme kaynağı kullanmadan işinizi büyütmenizi sağlayan sayısız yerleşik araç ve son derece kolay ve sezgisel ayar seçenekleri sayesinde kolayca kullanabileceği anlamına gelir.

Yazılım geliştirme veya CRM/ERP özelleştirme geliştirme kaynakları yalnızca pahalı olmakla kalmaz, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler için bulunması ve elde tutulması da zordur. Ancak HubSpot'ta özelleştirmenin çoğu, kolauca yönetilebilir, bu da kurulumu ve bakımı kolaylaştırır. HubSpot'un temel faydalarından biri, HubSpot'un satış, operasyon, pazarlama ve destek ekipleri için kodsuz bir araç olmasıdır.

hubspot-nedir-hubspot-ile-markanizi-buyutun

HubSpot ile Markanızı Büyütün!

HubSpot, çok yönlü özellikleri, mükemmel eko sistemi, eksiksiz müşteri desteği ve kullanıcı geri bildirimi nedeniyle, büyüyen tüm teknoloji şirketleri için tercih edilen bir seçenek haline geldi. Hepsi bu kadar değil! HubSpot son birkaç yılda Ar-Ge'ye büyük yatırımlar yaptı ve onlarca yeni özellik ekledi. Gelecek yıllarda tüm Hub'ların özelliklerini titizlikle iyileştirme sözü verdiler. Bu nedenle, özellikler açısından büyüyen bir aracı benimsemek, şirketinize uzun vadede kesinlikle yardımcı olacaktır.

 Markanızı büyütmek istiyorsanız, Inbound Pazarlama felsefesini benimsemeniz şarttır. Başarılı bir Inbound Pazarlama yönetimi yapmak için de çok yönlü ve kullanışlı bir araca ihtiyacınız var. HubSpot ise büyümek ve rakiplerine fark atmak isteyen şirketlerin tercihi. HubSpot ve Inbound Pazarlama hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz. Gelin, başarı hikayenizi beraber yazalım!

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.