Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

Hubspot Nedir? Hubspot'un Şirketinize Sağlacağı Faydalar Nelerdir?

HubSpot Nedir?

Hubspot; pazarlama yol haritanızı veya içerik pazarlamanızı hızlandırmak için tasarlanmış bir dizi doğrudan fayda sağlayan yeni nesil bir platformdur. Dahası Hubspot, yakın gelecekteki tüm pazarlama tekniklerini değiştireceğe benziyor. 

HubSpot'un Faydaları Nelerdir?

HubSpot; “tümü bir arada bir platform” olarak, başka yazılımlarda bulmakta zorlanacağınız bir dizi avantaj sunar. Örneğin, bir sosyal medya yönetim aracı istiyorsanız Buffer size diğerlerinden daha fazla özellik sunabilir. Ya da MailChimp e-posta pazarlama işlevi sunarken, Salesforce iyi kotarılmış bir CRM sağlar. WordPress ise daha kaliteli bir CMS hizmeti verir. Ancak, bu beş donanımın yanı sıra bir dizi diğer kullanım özelliğini bir arada istiyorsanız, HubSpot en üstün çözümü sağlar.

Bizce, 11 maddede HubSpot’u yakından tanımanızın zamanı geldi;

hubspot-nedir

1. HubSpot Bir Çok Pazarlama İmkanını Arada Sunar

Bir işletmenin çeşitli departmanlarında çalışanlar bilir ki, karşılaştıkları en büyük sorun kuruluşun kullandığı çok sayıda yazılımın, platform, sistem ve araçların yönetilmesidir. Tüm bu araçların birbiriyle konuşmasını sağlamaktan bahsetmiyoruz, bile.

HubSpot; kullanıma hazır hepsi bir arada çözümüyle bu süreçleri sadeleştiren kullanıcı dostu bir yazılımdır. Karmaşık BT entegrasyon projelerinde zaman kaybını önler, departmanlar arası iletişimi kolaylaştırır, potansiyel müşterilerin müşteriye dönüşmesine kadar tüm pazarlama süreciyle ilişkili eylemleri tek platformda toplar.

2. HubSpot, Bir Pazarlamacının Göreve ve Beklentilere Odaklanması İçin Gereken Her Kolaylığı Sunar

Hepsi bir arada platform olarak Hubspot, reel ve dijital pazarlamanın ihtiyaç duyacağı tüm araçları sunar. Günümüzde bir işletmenin pazarlama departmanların kullanması gereken CMS, CRM, e-posta pazarlaması, sosyal planlama aracı, bir SEO yazılımı, bir reklam denetleme mekanizması gibi tüm yazılımlarla beraber, yukarıdaki araçların hepsi için analizler ve çok daha fazlasını sunan bir platformdur. Ayrıca etkili içerik oluşturmak için gereken yöntemler de Hubspot Pazarlama Merkezi paketinde mevcuttur. HubSpot’un bu avantajları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için Inbound Pazarlamanın temel özellikleri hakkında bir blog yazısı yayınlamıştık. 

3. HubSpot'un Analitikleri Çok Başarılı Sonuçlar Sunar

Günümüzde, sebep ve sonuç gösteren veriye dayalı pazarlama, her zamankinden fazla önemli. Elbette toplanan verileri yorumlamak ve yönetmek kolay bir süreç değildir. Ancak HubSpot ile platformda biriken metrikleri toplamak da analiz etmek de kolaylaşır. HubSpot, reklam kampanyaları sonucundan müşteri verilerine kadar gösterge tablosu raporlaması için verimli temel analizler sunar. Bu analizler, Google Analytics gibi diğer araçlarla birleştirildiğinde daha fazla derinlikli veri anlamına gelir.

HubSpot, potansiyel müşterilerle ilgili derinlikli verilere erişmenizi sağlar. Tüm bilgilerin yanı sıra özel ilgi alanları ve web sitenizi ne kadar süredir araştırdıkları hakkında net bilgilere erişebilirsiniz. Potansiyel müşteri çevrimdışı kaynaklardan gelmiş olsa bile, bilgiler manuel olarak gönderilebilir ve bu kişi bir noktada web sitesini ziyaret ettiğinde kişiselleştirilmiş bir bağlantı aracılığıyla noktaları birleştirebilirsiniz. Tüm bağlantıları birleştirdiğinizde ise web sitesi ziyaretçisiyle iletişim kolaylaşır. İster online ister çevrimdışı olsun potansiyel müşteri hakkında veri sahibi olmak, özellikle B2B pazarlamada önem arz eder.

4. HubSpot'un SEO Hizmeti Hayatınızı Kolaylaştırır

Arama motoru optimizasyonu karmaşık bir süreçtir. Piyasada, Web sitenizin içeriğinin araştırılması, yazılması, optimize edilmesi ve paylaşılması sırasında arama motorlarına daha görünür olmanıza yardımcı olacak çok sayıda araç mevcuttur. Ancak küçük bir ekibiniz varsa veya SEO uzmanı değilseniz her şeyi yapmanız neredeyse imkansızdır. Ancak HubSpot SEO, tüm karmaşıklıkları ortadan kaldıran ve SEO uzmanı olmayanlar için anahtar kelimeleri izleyerek web sitesi sıralamasını iyileştirmeye, SEO dostu içerik yayınlamaya yardımcı olan bir platformdur.

5. HubSpot Devamlılık ve Destek Sunar

Karmaşık ürün ve hizmetleri birlikte kullanırken yaygın sorunlar yaşanır. Özellikle dijital araçlara ve platformlara yatırım yaparken, destek en önemli konuların başında gelir. HubSpot Destek Ekibi aracılığıyla desteğe erişmek ve çözüm üretmek çok kolaylaşır. HubSpot’un sorun çözen kapsamlı bir bilgi tabanı mevcuttur ve yanı sıra eğitim kursları / sertifikaları ile HubSpot sorunları kolayca çözmenizi sağlar. Bunların yeterli olmadığı durumlarda ise, bizler gibi, HubSpot Ajansları devreye girer.

6. HubSpot Kullanıcı Dostudur

Hubspot, doğası gereği, kullanıcı dostu bir platformdur. HubSpot web sitesine şöyle bir göz attığınızda ya da Hubspot ekibinden biriyle yazıştığınızda anında bir dostluk havası hissedeceksiniz. Bunu deneyimlemek için bir e-posta atmanız veya sohbet mesajı göndermeniz yeterli! HubSpot birlikte iş yapmak ve uygulamaları öğrenmek için harika bir platformdur. Böyle bir yaklaşım, sizin müşterilerinizin de gözünden kaçmayacaktır ve işletmenizin müşterileriyle yaratacağınız dostane ilişkilerin yapı taşlarını oluşturmaya yardım eder.

HubSpot'un arayüzü anlaşılır ve sadedir. Kullanıcı ara yüzü görsel olarak çekicidir, kullanıcı dostudur ve gezinmesi kolaydır. Amacımız, harika içerikler sağlamak, çok sayıda ziyaretçiye yardımcı olmaktır. HubSpot'un editörleri ve gösterge tabloları eşsizdir.  Hubspot içerik stratejisi ve takvim özelliği sayesinde odaklanmak kolaylaşır. Platformun işleyişi ve anlaşılır oluşu, kullanıcı ara yüzünde kaybolmayı önler.

hubspot-nedir-faydalari-nelerdir

7. HubSpot, Diğer Platform Entegrasyonlarında Büyük Bir Yetiye Sahiptir

Dünyada, Hubspot platformunun popülaritesi artması, doğal olarak diğer dijital hizmet platformlarının dikkatini çekmekte. Bu sebeple, Hubspot yardımıyla üçüncü taraflar, HubSpot'un işlevselliğini genişletmek için entegrasyonlar oluşturuyor. HubSpot'un yeni eklendiği platform entegrasyonlarının tam listesini görebilirsiniz; bu, platforma yatırım yapmak için bir başka büyük avantaj ve nedendir.

8. Hubspot; Potansiyel Müşterilerinizi Takip Etmenizi Sağlar

HubSpot platformu ile, müşterilerinizi pazarlama hunisinin en uygun aşamasına yerleştirip, puanlayabilir, kişiselleştirebilir ve ardından bu potansiyel müşterilerinizi içerikleriniz ile besleyebilirsiniz. HubSpot, doğru içerik yaratmanızı sağladığından, müşterilerinizi bilgi ile beslemek kolaylaşır. Hubspot ziyaretçi verilerine erişmenizi sağlar ve pazarlama stratejinizin satış ve genel performansı üzerindeki etkisini analiz etmenize olanak tanır. 

hubspot-faydalari-nelerdir

 Inbound Pazarlama Markanızı Büyütün 

Inbound Pazarlama yaklaşımı, müşterilere ve potansiyel müşterilere mesajları ve ürünleri zorlayarak iletmekle ilgilidir. Oysa günümüzde, pazarlamayı bu şeklide -iterek- yapmayanlar avantaj elde ediyor. Yani Inbound Pazarlama yöntemi kullananlar kazanıyor. Inbound Pazarlama; tüketicileri ürünlere doğru yönlendiren, işletmenin mesajlarına doğru çeken ve böylece sadık bir takipçi kitlesi oluşturmak demek. İşte HubSpot, bu çekme yaklaşımını mümkün kılar.

Dijital pazarlama gelişmeye devam etmekte ve bugün tanık olduğumuz gelişmeler yakın geçmişte imkânsız gibi görünmekteydi. İşletmenizin, markanızın, ürün ve hizmetlerinizin çağa ayak uydurması için gereken tüm araçları tek platformda toplamak zaman, nakit ve itibar kazandırır. Bu sebeple ve dijital çağı yalamak isteyen kuruluşlar için tasarlanmış bir platformdur.

 

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.