Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

B2B Pazarlama: Takip Etmeniz Gereken 5 İçerik Pazarlaması Trendi

Dijitalleşme fırsatını yakalayan, içerik üretmenin gücünü anlayan B2B şirketler kazanıyor. Artık her büyüklükteki B2B'ler, yeni müşteri ve sadık marka savunucuları kazanmak için eğitim odaklı içeriklerden yararlanıyor. İçerik pazarlaması, modern iş dünyasında giderek yaygınlaşan bir strateji. 

İçerik pazarlaması, müşterilerin satın alma kararlarını etkileyerek işletmenin büyümesini sağlar. Pratik, müşteriye değer katan içerik pazarlaması için sağlam bir strateji esastır: 

 1. İçerik Pazarlaması ​​ile Değer Üretin

Potansiyel müşterilerinizin ve var olan müşterilerinizin ne tür içerikleri tercih ettiğini araştırmak, daha derin bağlantı kurmanıza yardımcı olur.   

Web sayfalarınızda, e-posta gönderimlerinizde ve tekliflerinizde hangi içeriğin en yüksek düzeyde etkileşime sahip olduğunu belirlemek ve sosyal medya trendlerini analiz etmek önemlidirEtkileşimi teşvik eden formatlara yönelin. Müşterilerinizin daha fazla ilgisini çekmek için e-kitaplar, videolar, ipucu sayfaları, vaka çalışmalarıyla içerik pazarlamanızı etkinleştirin.

İçerik miktarına değil - hedef kitlenizin tercih ettiği biçimlerde olsa bile - içerik kalitesine önem verin.

Kaliteli içerikler, potansiyel müşterilerin ve halihazırdaki müşterilerin sorunlarını çözmeye odaklanır. İçerik pazarlamanız müşteri odaklı olduğunda, işletmenizle çalışmanın avantajları konusunda onları bilgilendirdiğinizde satış da kolaylaşacaktır.

b2b-pazarlama

 2. İlgi Çekici ve Eğlenceli İçerik Üretin

İçerik pazarlaması yapmak için potansiyel müşterilerden iletişim bilgilerini paylaşmaları istenir. Oysa günümüzde insanlar ilgi veya ihtiyaçları konusunda giderek daha seçici davranmaktalar.

Etkileşimli içerik üretmek, içerik pazarlamasının trendlerini kullanmak B2B şirketler için esastır. Potansiyel müşterilerin işletmenizle ilgilenmesi için “görsel” bilgilendirmeye önem verin.      

 3. Yapay Zekanın Gücünden Yararlanın

Ürettiğiniz içeriği ve markanızın hikayesini paylaşırken yapay zekanın (AI) avantajlarından faydalanın. Gelişmiş AI yeteneğine sahip sohbet robotları kullanın. Yapay zeka tabanlı yazılımlar sayesinde müşterilerinizin gelecekteki satın alma yolculuklarını şekillendirin. Bu tip sohbet robotları gramer açısından da doğru analiz yaptığı için insan hatasını tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Bu da daha kaliteli etkileşimli içerik oluşturmaya olanak sağlar

4. Videonun Gücünden Yararlanın

Video; bir markanın değerlerini ve misyonunu paylaşmak için güçlü bir araçtır. Video içerikleri sayesinde potansiyel müşterilerinizle daha etkin ve etkileyici bağlantılar paylaşabilirsiniz.

Görsel içerikler ürettiğinizde, müşterileriniz ürünlerinizi  daha yakından tanıma fırsatı bulacak, web siteniz ve sosyal medya platformlarınız mükemmel bir içerik pazarlama mecrası haline dönüşecektir.

5. Etkileşimli Pazarlama Yapın

Günümüzde müşteriler artık gereksiz, kişisel olmayan süreçlerle meşgul edilmek istemiyorlar. Bununla birlikte 7/24 ilgi bekliyorlar. Konuşmalı pazarlama; B2B'lerin web ziyaretçilerinin beklentilerini doğru yönlendirmeye, potansiyel alıcıların ilk temasından sadık müşterilere kadar tüm ilişkiyi organik hale dönüştürmeye ve kişiselleştirilmiş bir satın alma yolculuğuna zemin hazırlar.

b2b-pazarlama-trendleri

B2B Pazarlama dijitalleşme ile şekil değiştirdi. Artık B2B müşterileri de önce internette araştırma yaparak satın alma yolculuklarına başlıyorlar. Dijitalleşmenin sunduğu fırsatları anlayan, dijitalleşen B2B şirketler ise kazanıyor ve büyüyorlar.  

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.