Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

2023’ün Pazarlama Trendleri Neler Olacak?


Bugün tüm pazarlamacıların yaratıcı kalmaları, inovasyonları takip etmeleri ve değişen dünyaya ayak uydurmaları gerekiyor. Teknolojiler geliştikçe ve iş koşulları değiştikçe, etkili bir pazarlama stratejisi oluşturan bileşenler de değişiyor. Bu, yenilikçi ürünlerini pazarlamak için sürekli olarak yaratıcı yollar bulmaya ihtiyaç duyan startup’lar ve pazara yeni giriş yapan markalar için özellikle önemli. Büyük ve köklü markaların ise gündemi yakalamak için yeni teknoloji ve trendlerden yararlanmaları şart. Bu yüzden, 2023'te yeniliklerden yararlanarak başarılı pazarlama stratejileri ve kampanyaları yürütmek her zaman olduğundan daha önemli.

İşte, 2023'te pazarlama planınızı geliştirirken göz önünde bulundurmanız gereken, en önemli pazarlama trendlerini sizin için derledik.

1. Veri Gizliliği Önem Kazanacak

Son yıllar, kullanıcı verilerinin toplanma ve kullanılma biçiminde büyük değişiklikler getirdi. Bu değişiklikler büyük ölçüde, artan hükümet mevzuatı tarafından yönlendirildi. Dahası tüketici güvensizliği ve teknoloji endüstrisindeki aşırı rekabet de bu duruma katkıda bulundu. Tüketiciler, verilerini kimin topladığı, nasıl kullanıldığı ve bunları korumak için hangi haklara sahip olmaları gerektiği konusunda her zamankinden daha bilinçli ve açık sözlü görünüyor. Büyük verilerin yönetimi hızla daha kullanıcı merkezli hale geliyor. Şirketler gücü kullanıcıya geri veriyor ve ne kadar veriyi paylaşmak istediklerini kontrol etmelerine izin veriyor. Bu eğilim 2023'te de devam edecek.

Pazarlamacılar artık kullanıcı verilerini korumaya geldiğinde tüketicilerin yüksek beklentilerini karşılamak zorunda. Web sitenize kolayca erişilebilen gizlilik politikaları, hükümler ve koşulları dahil etmek çok önemli. Bugün şeffaf davranarak müşterileriniz arasında güven oluşturmak artık bir gereklilik.

2. Podcast Pazarlaması Artarak Büyüyecek

Statista'ya göre "podcast dinleyicilerinin sayısı, her yıl yaklaşık 20 milyonluk artışın ardından 2023'te 160 milyonu geçebilir." Podcast'lerin çok yönlülüğü, tüketicilere neredeyse her konuda her zaman her yerden ulaşılabilmesi büyük bir fırsat alanı açıyor. Markanızı sektörde bir düşünce lideri olarak konumlandırmanıza yardımcı olabilecek, sağladığınız yenilikleri ve çözümleri sergilemek için podcast'leri kullanabilirsiniz.

Dahası, podcast'lerdeki reklamlar da bu yıl arttı ve bu trend 2023'te devam edecek. Podcast reklamcılığı, özellikle ürününüzle yakından ilgili konuları içeren podcast'lerde reklam yayınlıyorsanız, hedef tüketicileriniz arasında farkındalığı artırabileceğinden, markanızın pazarlama stratejisinde etkili bir taktik olabilir.

pazarlama-trendleri-ne-olacak

3. Deneyim Pazarlamasının Önemi Artacak

Covid-19 salgınının sanal olan her şeyi hızlandırması, işletmelerin fırtınayı atlatmasına yardımcı olacak yenilikçi teknolojilere yatırım yapmasına neden oldu. Fiziksel mağazalar kapanmaya zorlandığında birçok marka, tüketicilerin mağaza içi hissini evlerinde hissetmeleri için artırılmış gerçeklik deneyimleri geliştirdi. Gelecek yıllarda, AR ve VR teknolojileri pazarlama kampanyalarına daha da fazla entegre olacak.

AR ve VR deneyimleri, girişimcilere yaratıcı kaslarını esnetmeleri ve en iyi yaptıkları şeyi yapmaları için bir alan sağlayabilir: yenilik yapmak. Artırılmış gerçekliği pazarlama stratejinize dahil etmenin sanal denemelerden giyilebilir NFT'lere kadar pek çok yolu var.

4 . TikTok’un Yükselişi Devam Edecek

Arama motorları büyük bir değişimden geçiyor ve özellikle de yeni jenerasyonlar için Google artık eskisi kadar baskın değil. Örneğin Z jenerasyonu aramaları için TikTok'u Google'dan daha fazla kullanıyor. Bu, katma değerli içerik oluşturmaya ve tüketicilerin tüketmek isteyeceği içeriklere odaklanmayı gerektiriyor. Daha iyi, daha ilgi çekici içerikler üretmeye hazır olmak çok önemli.

 5. Video Pazarlaması Her Zamankinden Daha Değerli Olacak

Kısa videolar sosyal medya algoritmalarına hakim olmaya ve kullanıcıları diğer içeriklerden daha fazla meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle de üretilmiş değil de özgün göründüklerinde! Bu sene de video pazarlaması hızını giderek artıracak. Video pazarlama yaparken samimi olan ve müşterilerini bilgi ile besleyen markalar kazanmaya devam edecek. Daha fazla bilgi ve ''Dijital İletişim ve Videonun Zaferi'' adlı yazıya ulaşmak için tıklayın

6. Otomasyon ve Yapay Zeka Hayatımızın Bir Parçası Haline Gelecek

Bugün dünyadaki en büyük trendler otomasyon ve yapay zeka. Markaların hem iş süreçlerini hem de müşteri ilişkilerini otomatize etmesi giderek önem kazanıyor. Ayrıca yapay zekanın önlenemez yükselişi de devam ediyor. Yapay zeka uygulamalarının pazarlama dünyası ile etkileşimini hep beraber izleyip göreceğiz. 

pazarlama-trendleri-ne-olacak-2023

Markalar 2023’te Neler Yapmalı?

Kendi sektörünüzdeki pazarlama trendlerinden haberdar olmak, hangi kanalların ve taktiklerin talep edildiğini anlamanıza yardımcı olabilir. Bu bilgiyi pazarlama planınıza uygulayarak pazarlama iletişiminizin hedef kitlenize tam olarak ihtiyaç duydukları şekilde ve zamanda ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Markalar, 2023 pazarlama planlarını güçlendirmek için yukarıdaki trend taktiklerden bazılarını uygulayarak başlayabilir.

Markanızı büyütmek istiyorsanız uygulamanız gereken 10 pazarlama kanuna buradan ulaşabilir, markanızı büyütme yolculuğunda destek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz!



 

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.