Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

HubSpot Nasıl Kullanılır? SalesHub Kullanmaya Başlamanız İçin 10 Neden

Satış ekibinizin tutarlı ve kârlı bir şekilde çalışması için doğru araçlara ihtiyacınız var. HubSpot Sales Hub'ın piyasadaki en iyi satış etkinleştirme yazılımı olmasının 10 nedenini keşfetmek için okumaya devam edin.

Satış ekibinizin performanslarını iyileştirmelerine ve daha fazla satış yapmasına yardımcı olmak için harekete geçebilirsiniz. HubSpot Satış Merkezi, sizi bu verileri toplamak için ihtiyacınız olan tüm araçlarla donatır. Böylece en iyi satış temsilcilerinizin nasıl anlaşmaları kapattığını (ve diğerlerinin neden yapmadığını) keşfedebilirsiniz.

HubSpot Satış Merkezi satış ekibinizin hangi faaliyetlere öncelik vermesi gerektiğini belirlemesine, beklentileri anlamasına, tekrarlanan işleri otomatikleştirmesine ve sattığınız ürüne uygun potansiyel müşterilerle konuşmak için daha fazla zaman harcamasına olanak tanır.  

Ekibinizi daha fazla anlaşmayı daha hızlı kapatması için güçlendirmek ister misiniz? İşte HubSpot Satış Merkezi'nden en sevdiğimiz 10 araç ve bunların kârınızı yükselmek için şirketinize nasıl fayda sağlayacağı:

hubspot-nasil-kullanilir
1. Satış temsilcileriniz e-posta yazmak için çok uzun zaman harcıyor (ve iyi performans göstermiyorlar).

Çözüm: E-posta şablonları! HubSpot, Outlook ve Gmail'de bulunan önceden yazılmış e-postalar, ekibinizin e-posta hazırlamak ve bunlara eklenecek içeriği aramak için harcadığı zamanı önemli ölçüde azaltır. HubSpot'un e-posta şablonları parmaklarının ucundayken, ekibinizin tek yapması gereken e-postayı kişiselleştirmek ve gönder düğmesine basmaktır.

Daha da iyisi, şablonlarınızın performansını analiz edebilir ve raporlayabilir, ekibiniz tarafından yalnızca en etkili olanın kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Sıfırdan tekrarlayan e-postalar oluşturmak için daha az zaman harcayarak ve en etkili şablonlar üzerinde görünürlükle, ekibiniz daha yüksek performanslı e-postaları geniş ölçekte sunabilecek, bu da daha fazla toplantı, daha fazla görüşme ve daha fazla anlaşma anlamına gelecektir .

2. Ekibiniz, yeni potansiyel müşterilerle düzgün bir şekilde iletişim kurmuyor mu?

Sekanslar, e-posta şablonlarından ve görevlerden oluşur ve satış erişiminizi otomatikleştirmenize, BDR/SDR'lerinizi güçlendirmenize ve satış temponuz üzerinde tam kontrole sahip olmanıza olanak tanır.

Sekans  (sequences), birer birer veya 50'lik gruplar halinde tetiklenebilen bir dizi e-posta ve görevdir. Şablonlarınızda olduğu gibi, tam analitiği gerçek zamanlı olarak görebilir ve dizinizi maksimum etki için optimize etmenize olanak tanır.

Ekibiniz, potansiyel müşterilerini daha iyi besleyebilecek ve bağlantılarını takip etmelerini hatırlatacak görevler oluşturur. Bunların tümü, alıcılarınızla ilişkiler kurmalarına ve onları kapanışa doğru yönlendirmelerine yardımcı olacaktır .

3. Verimliliğiniz düşüyor mu?

Çok güçlü bir diğer Satış Merkezi aracı da HubSpot’un size benzer ‘görev kuyrukları’ (task ques) oluşturmanıza izin vermesidir. Bir görevi tamamladığınızda bir sonraki kaydı aramak zorunda kalmadan bir ilgili kişi kaydından diğerine geçebilirsiniz. Daha da iyisi, arama içeren bir göreve geçerseniz, çevirici kayıtta açılır. Bu bir e-postaysa, açık ve yazmaya (veya bir şablon kullanmaya) hazır bir e-postanız olur.

Potansiyel müşterilere ulaşmak için ihtiyaç duydukları her şey parmaklarının ucundayken, satış ekibiniz aramalarını yapabilecek ve e-postalarını çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gönderebilecek.

4. Ekibiniz, satış takibine uzun vakitler mi harcamak zorunda kalıyor?

Çözüm: Satış otomasyonu! Müşteri adayı rotasyonu, dahili devir, değişen özellik değerleri - satış etkinleştirme otomasyonunun kullanım durumları sonsuzdur.

İş akışları, satış sürecinin çatlaklardan geçen rahatsız edici, zaman alıcı kısımlarını otomatikleştirmenize, insan hatası olasılığını azaltmanıza ve verimliliği artırmanıza olanak tanır .

  • Satın almaya hazır olmayan müşteri adaylarını bir listeye ekleyebilirsiniz.
  • Kapanmak üzere olan anlaşmaları belirleyerek müşteri hizmetleri ekibini oyunun bir adım önünde olmaları için bilgilendirebilirsiniz.
  • Takip görevlerini otomatikleştirilebilirsiniz.

5. Temsilcileriniz doğru müşteri adaylarına öncelik vermiyor mu?

Çözüm:Akıllı bildirimler! Bir potansiyel müşteri e-postalarınızı yeniden açtığında, satış temsilcileriniz telefonu açma zamanının geldiğini hemen anlar. Akıllı bildirimler, bir satış görevlisinin önceki 24 saatteki etkinliğini analiz ederek ve en ilgili müşteri adaylarıyla zamanında takip edilmesini sağlayan bir dizi önerilen potansiyel müşteri/etkinlik sağlayarak bunu yeni bir düzeye taşır.

En alakalı bildirimleri etkinlik akışınızın en üstünde görüntüleyin. Potansiyel müşterilere öncelik verildiğinden emin olun, böylece satış ekibi yeni işi kapatma yeteneğini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

hubspot-nasil-kullanilir-sales

6. Ekibiniz düşük kaliteli müşteri adaylarını elemek için çok mu zaman harcıyor?

Çözüm: Bir sohbet robotu kurun! Müşteri adayı kalifikasyonunu hızlı bir şekilde takip etmenin ve bir gecede satış ekibine gelen müşteri adaylarının kalitesini artırmanın bir yolu olup olmadığını hayal edin. HubSpot Satış Merkezi, tam da bunu yapmanızı mümkün kılar. Zaman kaybettiren potansiyel müşterileri elemek ve yalnızca doğru ipuçlarını ekibinize iletmek için web sitenize nitelikli bir sohbet robotu ekleyin.

Böylelikle müşterilerle konuşmak ve ilişkiler kurmak gibi yüksek değerli, insani faaliyetlere daha fazla zaman harcamak için satış ekibinizin  serbest bırakır. Ve otomatik olduğu için, her müşteri adayını belirlediğiniz kriterlere göre nitelendirmek için tutarlı bir şekilde çalışır ve süreci müşteri adayı yeterliliği kadar doğru ve verimli hale getirir.

7. Randevu toplantılarınız çok uzun sürüyor ve verimsiz mi?

Çözüm: Takviminizi HubSpot ile entegre edin! Bir potansiyel müşteriyle sohbet etmek için zaman ayırmak çok uzun sürebilir, özellikle de satış işleviniz gerçekten istendiği gibi çalışıyorsa ve sürekli bir potansiyel müşteri akışına sahip sağlıklı bir boru hattınız varsa.

HubSpot Satış Merkezi, yardımcı olmak için Outlook veya Google Takviminizi entegre etmenize ve potansiyel müşterilerinizin kendileri için uygun bir zaman ayırmalarına olanak tanıyan bir bağlantı oluşturmanıza olanak tanır. Potansiyel müşteri, kendileri için uygun olan bir zamanda bir toplantı rezervasyonu yapabilir ve ekibinizdeki herhangi birinin bir toplantı için yer ayırtmayı unutma riski yoktur.

Son olarak, potansiyel müşterinin hala sürecin kontrolünde olduklarını hissetmesine yardımcı olur - bir satış temsilcisi tarafından bir toplantıya davet edilmek

8. CRM'niz güncel değil ve yanlış verilerle mi dolu?

Çözüm: Veri girişini tamamen ortadan kaldırın! Satış faaliyetleri devam ederken, veri girişi zaman alır ve genellikle ihmal edilir. Bu nedenle, verilerdeki boşluklar çok olağandır ve eksik iletişim kayıtlarına ve zayıf içgörülere yol açar. E-postanız HubSpot ile entegre edildiğinde, e-postalar otomatik olarak kaydedilir .

Daha da iyisi, tıklamalar ve web sitesi ziyaretleri gibi güçlü niyet göstergeleri, sitenizle her etkileşimde bulunduklarında kişinin zaman çizelgesine otomatik olarak eklenir, bu da kayıtlarının kendi kendine oluştuğu anlamına gelir. Bu, satış ekibinize ayrıntılı, doğru ve güncel bilgiler verir. 

9. Temsilcilerinizin faaliyetleri veya satış süreci hakkında raporlara mı ihtiyacınız var? 

HubSpot'taki verilerinizle, çok çeşitli önceden oluşturulmuş veya özel raporlar ve gösterge tabloları aracılığıyla bunlar hakkında gerçek zamanlı olarak rapor oluşturabilirsiniz .

Ekipteki hangi üyenin bağlantı aramaları için en iyi dönüşüm oranına sahip olduğunu, doğru kapanış tarihlerinde kimin en iyi olduğunu veya potansiyel müşterinin etkinliğine bağlı olarak bir anlaşmanın ne kadar olası olduğunu bilmek ister misiniz?

Tüm satış ve gelir sorularını yanıtlayan özel bir gösterge panosu oluşturabilirsiniz.

10. Temsilcilerinizin aramaları ve toplantıları için bir altyapınız yok mu?

Çözüm: HubSpot Sales Enterprise kullanıcıları için — Oyun Kitapları yani Playbooks. HubSpot, satış döngünüzün her aşaması için etkileşimli oyun kitapları oluşturmanıza olanak tanır. Bu, aramalarınız sırasında tüm doğru soruların sorulmasını ve ihtiyacınız olan tüm bilgilerin doğru bir şekilde günlüğe kaydedilmesini sağlar.
 

HubSpot-nasil-kullanilir-sales-hubEn iyi satış etkinleştirme yazılımıyla işe başlayın!


Bu avantajlardan herhangi biri size çekici geliyorsa, iletişime geçmekten çekinmeyin. HubSpot Satış Merkezi kârlılığınızı artırmak ve büyümeyi desteklemek için ihtiyacınız olan tüm araçları ve verileri sağlar. Sorularınızı yanıtlamaktan ve Satış Merkezi'ni nasıl kullanabileceğinizi açıklamaya yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. HubSpot Sales hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın!

 

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.