Fikirhane Blog

B2B, Inbound Pazarlama hakkında en güncel bilgiler.

fikirhane-blog-1-1

Kurumsal İletişim Nedir? Doğru Kurumsal İletişim Nasıl Yapılır?

Hızla değişen dünyamızda kurumsal iletişim, şirketlerin başarılı olup olmayacağını belirleyen kilit faktörlerden biridir. Kurumsal İletişim, çalışanların üretkenliğinden, marka bilinirliğine kadar bir çok konuyu içinde barındırır. Şirketinizin başarısı için doğru bir kurumsal iletişim stratejisinin neden bu kadar hayati olduğuna geçmeden önce, kurumsal iletişimden tam olarak ne kastettiğimizi açıklayalım.

Kurumsal iletişim nedir? Kurumsal iletişim, bir şirketin iç ve dış iletişiminin toplamıdır.

İç ve Dış İletişim Nedir?

İç iletişim kurum içindeki iletişimlerin tamamına verilen isimdir; bu tür iletişim sözlü, yazılı veya dijital olarak gönderilebilir. Bazı örnekler çalışanlara, toplantılara ve hatta Slack ve Monday.com gibi ortak çalışma araçlarına gönderilen notlar olabilir.

Öte yandan, dış iletişim şirket dışına gönderilmek üzere tasarlanmıştır. Bu, şirketin hedef kitlesi ve müşterileriyle nasıl iletişim kurduğunu ifade eder; örneğin pazarlama, reklam, müşteri hizmetleri vb. aracılığıyla.

Güçlü bir marka kimliği oluşturmak ve kurumsal üretkenliğinizi optimize etmek için iç ve dış iletişiminizin tutarlı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu yazımızda, ikisinin senkronize olarak nasıl çalıştığını sizler için anlattık.

kurumsal-iletisim-nasil-yapilir

Doğru Kurumsal İletişim Nasıl Yapılır?

1.  Çalışan Deneyimine Öncelik Verin

Çalışanınızın iş yaşamının kalitesini iyileştirmenin şirketiniz üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Bir IBM ve Globoforce Anketine göre , çalışanın deneyimine daha fazla yatırım yapan şirketlerin getirilerinin diğerlerine kıyasla yaklaşık üç katı olduğunu bildiriyor .

Etkili bir iç iletişime sahip olmak, çalışanlarınızın daha motive ve ilgili olmalarını sağlar. Çalışanların refahına dikkat etmek, onlara geri bildirimde bulunmak ve seslerini duyurmalarına izin vermek, hafife alınmaması gereken son derece önemli unsurlardır. Bu eylemler, yetkilendirmeye yol açar ve çalışanlar için daha olumlu bir deneyim sağlar. Sonuç olarak çalışanlarınızın verimi ve mutluluğu artar ve bu da performanslarında önemli bir iyileşmeye yol açar.

2.  Doğrudan İletişime Önem Verin

Doğrudan ve erişilebilir bir iletişim kanalına sahip olmak işletmeniz için son derece faydalı olabilir. Slack gibi iyi bir iletişim uygulaması, daha kısa sürede daha fazlasını yapmanızı sağlar.

Bu tür uygulamalar, e-posta yoluyla iletişim kurarken her zamanki gibi ileri geri yapmak yerine üretkenliği artırmaya, yanlış anlamaları azaltmaya, işbirlikleri oluşturmaya ve sorun çözmeyi daha hızlı hale getirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca ekibinize iş faaliyetlerini kesintiye uğratmadan bağ kurma şansı verir.

3.   Görsel İletişime Öncelik Verin

Görsel iletişim her zamankinden daha güçlü hale geldi.

  • 500 milyondan fazla Instagram hesabı her gün Hikayeler kullanıyor. Instagram’ın açıkladığı rakamlara göre,Instagram Stories'de gördükleri bir marka/ürünle daha fazla ilgilenmeye başladıklarını söyleyenlerin oranı %58.
  • Görsel içeren Facebook gönderileri, görsel içermeyenlere göre 2,3 kat daha fazla etkileşim görüyor.
  • Müşterilerin %66'sı bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek için metin tabanlı bir açıklama okumak yerine kısa videolar izlemeyi tercih ediyor.

Görsel içeriğe yatırım yapmak insanların mesajınızı anlamasını iyileştirebilir, katılım oranınızı artırabilir, marka bilinirliğini önemli ölçüde artırabilir ve elbette geliri ve yatırım getirisini artırabilir.

kurumsal-iletisim-neden-yapilir

Kurumsal İletişim Şirketinizin Başarısı İçin Neden Önemlidir?

Güçlü kurumsal iletişim kurmanız için dört temel neden:

 1. Marka Bilinirliği

Dijitalleşme hayatımızı hızla değiştirmedne önce Pazarlama ekipleri marka bilinirliğini artırmak için öncelikle reklamlara güvenirdi. Bununla birlikte, reklam endüstrisi son birkaç yıldır küçülüyor. İnsanlar artık bir ürün veya hizmeti satın almadan veya bir şirkete iş başvurusu yapmadan önce internette araştırma yapıyor, yorumları okuyor ve karşılaştırmalar yapıyorlar.  Kendilerini eğitmek ve bilinçli satın alma kararları vermek istiyorlar.

Bu yüzden, artık sadece reklamla marka bilinirliğinizi arttırma şansınız çok az. Kitlenizin dikkatini çekmenin çok daha etkili bir yolu, onları eğiten faydalı içerikler üretmek . Çalışan savunuculuğu burada devreye giriyor.

Çalışan savunuculuğu biçimindeki dış iletişim, marka bilinirliğini artırmanın en etkili yollarından biridir .

Daha yüksek marka bilinirliği, daha fazla potansiyel müşteri ve daha yüksek gelir anlamına gelir. Bu nedenle kurumsal iletişim, şirketinizin finansal büyümesi üzerinde açık ve doğrudan bir etkiye sahiptir.

2. Çalışan Bağlılığı

Liderlerin %90'ı , çalışan bağlılığının başarısında hayati bir unsur olduğunu belirtiyor. Gerekçe gerçekten çok basit: işini seven biri daha çok çalışır ve daha iyi performans gösterir. Ek olarak, meslektaşlarına da aynı şeyi yapmaları için ilham verecek ve teşvik edeceklerdir. Bununla birlikte, Gallup araştırmalarının yıllardır tutarlı bir şekilde gösterdiği gibi, çalışanların yalnızca yaklaşık %13'ü işe bağlı .Yüksek çalışan bağlılığı oranlarına sahip şirketlerin farkı ise güçlü iç iletişime sahip olmaları. Peki çalışanlarınızın motivasyonunu nasıl artırırsınız?

2.1 Vizyon ve Hedeflerinizi Belirleyin

Şirketinizin en üst düzey hedeflerini tüm kuruluşla iletmek, çalışanların günlük görevlerini daha büyük resme bağlamasına yardımcı olur. Bu, işlerinde değerli bir anlam duygusunu besler ve bu da onları daha fazla katkıda bulunmaya teşvik eder.

 2.2 Fikir Alışverişini ve Şirket İçi Diyaloğu Teşvik Edin

 Çalışanlarınızı fikirlerini, görüşlerini ve endişelerini dile getirmeye teşvik edin. Bu, üretkenliği , işbirliğini ve yeniliğiateşleyen teşvik edici ve zengin sohbetlere yol açar. Daha da önemlisi, çalışanlar duyulduklarını hissederler.

4. Çalışan Verimliliği

Verimlilik , daha az zamanda daha fazlasını yapmakla ilgilidir. Çalışanlarınız ne kadar üretken olursa, yarattığınız/çalışanınız o kadar yüksek ve maliyet/çalışanınız o kadar düşük olur.

Kurumsal iletişim , bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını teşvik eder . Örneğin, bir destek veya satış ekibi üyesi, benzersiz deneyimini bir müşteriyle paylaşabilir. Diğer herkes bu bilgiyi gelecekte diğer müşterilere daha başarılı bir şekilde yardımcı olmak için kullanabilir.

Doğru iletişim daha iyi işbirliğine yol açar . Ve insanlar daha verimli bir şekilde işbirliği yaptıklarında, daha az sürtüşme ile daha kısa sürede daha fazlasını yaparlar.

kurumsal-iletisim-dogru-strateji

Kurumsal İletişim Hakkında İlginç Gerçekler
  • Çalışanların %72'si şirketin stratejisini tam olarak anlamıyor. ( IBM )
  • Yöneticilerin sadece %23'ü,  çalışanlarının hedeflerini kurumsal amaçlarla uyumlu hale getirebildiklerini söylüyor. ( Deloitte )
  • Bilgili ile beslenen ve bilgi akışında olan çalışanlar, akranlarından %77 daha iyi performans gösteriyor. ( Gartner )
  • Etkili değişim ve iletişim programlarına sahip kuruluşların emsallerinden 3,5 kat daha iyi performans göstermeleri olasıdır. ( ThinkTalent )
  • İletişim liderlerinin %46'sı , kitle bilgilerinin aşırı yüklenmesini önemli bir zorluk olarak görüyor. ( Gartner )

 Kurumsal İletişim Neden Önemlidir?

 Kurumsal iletişim artık medya ilişkileri ekibinizle sınırlı değil. Bugün, üst yönetiminizden destek ekibi üyelerinize kadar tüm personeliniz bu konuda aktif bir role sahip olabilir. Kurumsal iletişim, tüm iş gücünüzün iş başarınıza birleşik ve büyük bir katkı yapmasını sağlar .

 

Abone Ol!

Aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Put your Comment Below.